Lav en nem
og lækker dessert
Rasp blandes med bl.a. sukker og ristes, hvilket giver den
sprøde og knasende Æblekagerasp.
Æblekagerasp kan anvendes sammen med mange forskellige typer af
frugter som æbler, jordbær og rabarber til f.eks æblekage af friske
revne æbler eller jordbærkage. Se opskrifterne til højre.
Findes i følgende varianter:
Æblekagerasp 200 g
Æblekagerasp 500 g
Lækker æblekage
4 personer
750 g æbler
3 spsk. sukker
2 tsk. Vaniljesukker
Æblekagerasp
¼ liter piskefløde
Fremgangsmåde
Æblerne skrælles, deles i både og koges møre i ca. 1 dl. vand
ved svag varme. Sukker og vaniljesukker tilsættes efter smag.
Æblemosen køles af, og fordeles lagvis med raspen i portionsglas.
Slut af med pisket fløde og drys med rasp på toppen.
Hurtig jordbærkage
1 pose færdiglavet jordbærgrød
Æblekagerasp
¼ piskefløde
Fremgangsmåde
Jordbærgrød og æblekagerasprasp fordeles lagvis i et
portionsglas. Slut af med flødeskum og pynt med rasp på toppen.
Tip: Kom æblekagerasp i en skål og stænk med portvin inden den
fordeles i glasset.