Sund og fiberrig kost
på tre minutter
Øllebrød er en af de ældste retter i det danske køkken og kan
spores 800 år tilbage, da man begyndte at brygge øl på humle. Det
er da også en ret, som stort set alle kender, og cirka to
tredjedele af danskerne synes også rigtig godt om smagen. Det viser
en forbrugerundersøgelse blandt mere end 1000 danskere, foretaget
af A&B Analyse for Struer Brød.
Nogle foretrækker at spise øllebrød om morgenen med mælk,
mens andre spiser retten som dessert med lækker, iskold
flødeskum ovenpå. Hos børnefamilier er øllebrød en populær
afveksling fra frugtmos og grød, og sundhedsplejersker anbefaler
øllebrød allerede fra barnet er cirka seks måneder.
Vores forbrugerundersøgelse viser, at de mest entusiastiske
tilhængere af øllebrød ofte tilbereder retten helt fra bunden.
Sådan har man gjort i mange hundrede år, og særligt i mindre
velstillede familier var det traditionelt en god måde at udnytte de
sidste rester af rugbrødet.
I dag er øllebrød langtfra fattigmandskost. Faktisk viser
undersøgelsen, at familier med en høj indkomst oftere serverer
øllebrød end andre grupper. Og man behøver heller ikke længere at
tilberede retten af tørre rugbrødsrester.
Struer Brød bager frisk rugbrød direkte til produktionen af
øllebrødspulver. Så skal du bare røre en portion pulver ud i vand
og varme tallerkenen tre minutter i mikroovnen.
Velbekomme!