Øllebrød

Sund og fiberrig kost
på tre minutter

 

Øllebrød er en af de ældste retter i det danske køkken og kan spores 800 år tilbage, da man begyndte at brygge øl på humle. Det er da også en ret, som stort set alle kender, og cirka to tredjedele af danskerne synes også rigtig godt om smagen. Det viser en forbrugerundersøgelse blandt mere end 1000 danskere, foretaget af A&B Analyse for Struer Brød.

 

Nogle foretrækker at spise øllebrød om morgenen med mælk,



mens andre spiser retten som dessert med lækker, iskold flødeskum ovenpå. Hos børnefamilier er øllebrød en populær afveksling fra frugtmos og grød, og sundhedsplejersker anbefaler øllebrød allerede fra barnet er cirka seks måneder.

 

Vores forbrugerundersøgelse viser, at de mest entusiastiske tilhængere af øllebrød ofte tilbereder retten helt fra bunden. Sådan har man gjort i mange hundrede år, og særligt i mindre velstillede familier var det traditionelt en god måde at udnytte de sidste rester af rugbrødet.



I dag er øllebrød langtfra fattigmandskost. Faktisk viser undersøgelsen, at familier med en høj indkomst oftere serverer øllebrød end andre grupper. Og man behøver heller ikke længere at tilberede retten af tørre rugbrødsrester.

 

Struer Brød bager frisk rugbrød direkte til produktionen af øllebrødspulver. Så skal du bare røre en portion pulver ud i vand og varme tallerkenen tre minutter i mikroovnen.

 

Velbekomme!

Struer Brød A/S

Industrivej 5

7600 Struer

T +45 97 85 05 33

F +45 97 85 05 16

struer-brod@struer-brod.dk